Pfizer se pregătește să livreze în acest an 1,6 miliarde de doze de vaccin și estimează vânzări de 26 de miliarde de dolari

comirnaty pfizer cncav rovaccinare coronavirus covid

 

Compania americană Pfizer se aşteaptă ca vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat împreună cu BioNTech să genereze vânzări de 26 miliarde dolari în 2021, transmite Agerpres. Producătorul american de medicamente a revizuit în creştere estimările privind vânzările de vaccin COVID-19 dezvoltat împreună cu grupul german BioNTech SE, pe fondul intensificării campaniei de vaccinare pe plan global, transmite Reuters. Țările care au derulat campanii de vaccinare de succes, cum ar fi Israelul, raportează deja reducerea drastică a contaminărilor.

Anterior, estimările erau de 15 miliarde dolari. Pentru a-şi îndeplini obiectivul, Pfizer va livra anul acesta 1,6 miliarde doze de vaccin. Costul şi profitul brut de pe urma vaccinului sunt împărţite în mod egal între Pfizer şi BioNTech. De asemenea, Pfizer se aşteaptă să raporteze profit de pe urma vaccinului. Vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a fost unul din primele vaccinuri care au fost aprobate pentru utilizarea în regim de urgenţă în SUA şi alte câteva ţări.

La final de martie, BioNTech și Pfizer anunțau că vor crește capacitatea de producție pentru vaccinul anti COVID-19 la 2,5 miliarde de doze până la finalul anului, potrivit Reuters.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *