Piaţa europeană a turnurilor de telecomunicaţii mobile este ”aproape închisă”, din cauza inflației, spune CEO-ul Cellnex, cel mai mare operator din Europa

Telecom pixabay.com

Piaţa europeană a turnurilor de telecomunicaţii mobile este ”aproape închisă”, deoarece inflaţia în creştere îngreunează capacitatea companiilor de a-şi finanţa tranzacţiile noi şi disponibilitatea activelor scade, a declarat pentru Financial Times directorul general al Cellnex, Tobías Martínez Gimeno, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

“Activitatea de fuziuni şi achiziţii s-a încheiat. Creşterea materială, anorganică, pentru următoarele 24 de luni s-a încheiat”, a declarat Tobías Martínez Gimeno pentru ziar, cu referire la piaţa în ansamblul ei.

Ratele negative ale dobânzilor din ultimii ani au însemnat că ”banii erau aproape gratuiti”, a adăugat CEO-ul Cellnex, cel mai mare operator de turnuri de telefonie mobilă din Europa, permiţând companiei să cumpere până la 130.000 de turnuri în 12 ţări.

Când ratele dobânzilor erau scăzute şi datoria era ieftină, turnurile mobile erau printre cele mai atractive active din telecomunicaţii. Însă din iunie, preţurile acţiunilor majorităţii grupurilor de pe piaţa segmentul turnurilor au scăzut, deoarece creşterea dobânzilor a dus la creşterea costurilor.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *