PIB-ul Marii Britanii a scăzut cu 11% în 2020, cel mai sever declin din ultimii 300 de ani

Redacția aug. 22, 2022 0 comentarii
londra, marea britanie, uk, brexit

Marea Britanie a înregistrat cea mai mare scădere a producției din ultimii peste 300 de ani în 2020, când s-a confruntat cu cea mai mare parte a pandemiei COVID-19, precum și un declin mai mare decât orice altă economie majoră, arată cifrele oficiale actualizate luni, scrie Reuters.

Produsul intern brut a scăzut cu 11,0% în 2020, a precizat Oficiul Național de Statistică (ONS). Aceasta a fost o scădere mai mare decât oricare dintre estimările anterioare ale ONS și cea mai mare scădere din 1709, potrivit datelor Băncii Angliei.

Estimările inițiale ale ONS sugeraseră deja că, în 2020, Marea Britanie a suferit cea mai mare scădere a producției din 1709. Dar, mai recent, ONS a revizuit în jos amploarea acestei scăderi la 9,3%, cea mai mare de imediat după Primul Război Mondial.

Chiar și înainte de ultimele revizuiri, prăbușirea economică a Marii Britanii a fost cea mai mare din Grupul celor șapte, iar ultima revizuire în scădere o face mai mare decât cea a Spaniei, care a înregistrat o scădere a producției de 10,8%.

Economia Marii Britanii și-a revenit puternic anul trecut și și-a recăpătat dimensiunea de dinaintea pandemiei în noiembrie 2021. Dar inflația în creștere rapidă înseamnă că Banca Angliei se așteaptă ca economia să intre din nou în recesiune în cursul acestui an.

ONS va publica cifrele actualizate privind creșterea economică pentru 2021 și prima jumătate a anului 2022 pe 30 septembrie.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *