Planuri de pandemie în industria aeriană: British Airways vrea să își vândă clădirea-sediu

Redacția mart. 19, 2021 0 comentarii
british airways

 

 

Compania aeriană British Airways, unul dintre cei mai importanți jucători din această piață, analizează posibilitatea vânzării clădirii care găzduieşte sediul său central, a anunțat compania. Planurile vin în condițiile în care trecerea la munca de acasă în perioada pandemiei a redus nevoia unor spaţii de birouri atât de mari, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Posibila vânzare a complexului de clădiri Waterside, amplasat în apropierea aeroportului Heathrow, care adăposteşte şi sediul central al IAG, firma mamă a British Airways, ar putea consolida situaţia financiară a companiei aeriene, care a fost afectată de criza COVID-19. Clădirea a fost terminată în 1998 şi a costat 200 de milioane de lire sterline (279 milioane de dolari). Viitorul pe termen lung al clădirii Waterside era oricum pus sub semnul întrebării, având în vedere că va trebui demolată dacă proiectul privind extinderea aeroportului Heathrow va demara.

Într-un comunicat de presă, British Airways a informat că multora din angajaţii săi le place să lucreze de acasă, iar în viitor va adopta un regim flexibil de lucru de acasă şi de la birou. “Ne-am restructurat afacerile pentru a ieşi din criză şi acum ne gândim dacă mai avem nevoie de un sediu central atât de mare”, a informat un purtător de cuvânt de la BA. Pentru a supravieţui pandemiei, British Airways a redus masiv costurile în 2020, renunţând la peste 10.000 de angajaţi. În prezent, BA are aproximativ 30.000 de angajaţi, din care majoritatea nu lucrează în birou ci sunt piloţi, personal însoţitor, ingineri şi personal din cadrul aeroporturilor. La finele anului trecut, British Airways a încercat să strângă bani inclusiv din vânzarea mai multor mii de obiecte din inventar. Anterior, British Airways a scos la licitaţie o parte din operele de artă din birourile sale.

Trecerea la munca de acasă de-a lungul ultimului an a determinat deja unele dintre cele mai mari companii din Marea Britanie să îşi modifice strategiile cu privire la spaţiile de birouri. Astfel, grupul bancar Lloyds a anunţat că îşi va reduse spaţiile de birouri cu 20% pe parcursul următorilor trei ani, iar rivalul HSBC mizează pe o reducere de 40%.

Nici piața locală nu este ferită de aceste efecte ale pandemiei. Anul trecut a fost unul dintre cei mai slabi ani ai ultimului deceniu pentru piața de birouri – în București piața a scăzut cu 40%, iar în cele mai importante patru orașe mari din țară aceasta a scăzut cu 20%, potrivit datelor făcute publice de compania de consultanță Colliers.

 

Sursa foto: British Airways, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.