Platforma de 9,3 hectare a Technosteel Iași, companie aflată în reorganizare judiciară, scoasă la licitație

Technosteel Sursa foto: CITR

Casa de Insolvență Transilvania a scos la vânzare prin licitație un teren de 9,3 hectare din Iași, care aparține producătorului industrial Technosteel, aflat în reorganizare judiciară încă din 2018 și în insolvență din 2016.

Valoarea datoriilor companiei ieșene se cifra la peste 120 milioane lei în 2019, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, iar pentru recuperarea unei părți din această sumă administratorul judiciar solicită 11,9 milioane de euro fără TVA ca preț de pornire a licitației.

La vânzare sunt scoase terenul de 93.102 mp cu construcţii în suprafaţă totală de 43.685 mp, respectiv bunurile mobile aflate în garanţia NBG Bank Malta Limited şi bunuri libere de sarcini, situate pe proprietate.

La începutul anului 2016, când a fost deschisă procedura de insolvenţă, compania avea circa 182 de angajaţi. Adunarea Creditorilor Technosteel LBR a aprobat planul de reorganizare a activităţii societăţii în luna august 2018, astfel că la sfârşitul anului 2019 forţa de muncă mai avea 54 de angajați pentru mentenanță.

Technosteel LBR Iaşi a avut o pierdere de 7,1 milioane lei (circa 1,5 milioane euro) în 2019. Tot atunci, societatea avea active imobilizate în valoare totală de 90 milioane de lei (aproape 18 milioane euro).

Sursa foto: CITR

Compania are, pe terenul de 9,3 hectare 43 de clădiri industriale, construite între 1984 și 1989, iar zona, deși e preponderent industrială, în urma redesenării orașelor poate deveni și rezidențială, fiind deja deservita de centrul comercial Carrefour Felicia din vecinătate.

Technosteel LBR SRL a fost înființat în anul 2003 având ca obiect de activitate producerea de benzi laminate la rece sub forma de rulouri. În anul 2005, în urma unui amplu proces de reutilare și retehnologicare, au fost automatizate, echipamentele de
laminare, au fost achiziționate echipamente de procesare noi, a fost dezvoltată o tehnologie modernă de tăiat la lungime fixă și de împachetat și a fost implementat un sistem de control și testare a calității.

În perioada 2007-2009 s-a realizat dotarea laboratorului de testare mecanică și chimică prin achiziționarea unui aparat de analiză spectrală, a unei mașini de încercare statică la tracțiune și unei prese de testare hidrostatică a țevilor. Însă în 2016, după doar șapte ani compania a intrat în insolvență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *