Platforma de investiții în startup-uri SeedBlink vrea să atragă 3 milioane de euro prin propriul serviciu, pentru a se extinde în Europa

SeedBlink Board members

Platforma de investiții în startup-uri de tehnologie SeedBlink vrea să se listeze pe propria platformă și să atragă 3 milioane de euro într-o rundă de tip Serie A pentru a se extinde în Europa, în ultimul trimestru al acestui an. Platforma vrea să listeze minimum 150 de startup-uri și să atragă 30.000 de investitori individuali până la finalul 2022.

Listarea va fi pe propria platformă, în data de 27 mai 2021, de la ora 10.00 AM, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 euro.

Investitorul principal este o firmă de Venture Capital importantă din regiune, căreia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

Evaluarea SeedBlink înainte de această listare este de 12 milioane de euro.

SeedBlink este o platformă care facilitează accesul la investiții în stadii timpurii pentru investitorii care nu dispun de sume mari sau de timpul necesar pentru a intra în cluburi exclusive.

15 milioane de euro obținute prin SeedBlink de la înființare

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding). Rata de succes a campaniilor a fost de 95%. Startup-urile din platformă au atras peste 5.000 de investitori din 15 țări.

„Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depășim venituri de trei milioane de euro în 2022”, afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink.

Pentru 2021, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro.

Extindere în UE începând din trimestrul patru 2021

Conducerea SeedBlink are în plan dezvoltarea internațională a platformei începând cu ultimul trimestru al acestui an prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa.

Intenția SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme care să îmbine vizibilitatea generată de crowdfunding, flexibilitatea investitorilor de tip angel și structurarea pe care o fac VC-urile. De asemenea, managementul își dorește ca în următoarele trei luni să constituie un Advisory Board cu specialiști seniori din regiune.

„Până de curând, ne-am poziționat ca o platformă de equity crowdfunding pentru startup-uri de tehnologie, dar am identificat mai multe oportunități. Vrem ca investitorii individuali din Europa să beneficieze de posibilitatea de a finanța startup-uri tehnologice alături de business angels profesioniști și parteneri de tip venture capital. De asemenea, ne dorim ca fondatorii să găsească resurse și mentori într-un singur loc. Pe scurt, să creăm o platformă de investiții inovatoare pentru Europa”, adaugă Andrei Dudoiu.

Managementul SeedBlink își propune totodată să deservească un public mai larg cu produse și servicii. Printre acestea se numără crearea unei piețe secundare, dezvoltarea unei rețele de experți, extinderea modalităților de interacțiune între actorii implicați prin intermediul tehnologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *