Platforma imobiliară Casta a cumpărat apartamente de peste 3,3 milioane de euro anul acesta

Redacția dec. 16, 2021 1 comentarii
bani-numarati-e1608707760315

65% dintre cererile celor peste 4.000 de proprietari de apartamente din București care au solicitat anul acesta vânzarea imobilului prin InstaBuy au fost validate de platforma Casta, iar peste 25% au primit oferte ferme pentru achiziția lor directă companie, parte din grupul Neogen. În total, Casta a ofertat apartamente în valoare de peste 70 de milioane de euro în 2021 și a investit peste 3,3 milioane de euro în apartamentele pentru care proprietarii au acceptat oferta, cu o valoare medie de aproximativ 66.000 euro pentru un apartament.

Cu InstaBuy, proprietarii își pot vinde imobilul în 10 zile, pe baza unei evaluări corecte în raport cu ofertele existente în piață și pe baza unor criterii prestabilite. Pentru a beneficia de soluția InstaBuy, proprietarii trebuie să solicite o ofertă pe platforma Casta, oferind, responsabil, toate detaliile apartamentului. În 1,5 zile primesc o ofertă fermă, cu plata cash, pentru imobil, simplu și transparent, și au garanția că pot încheia tranzacția într-un timp foarte scurt, fără bătăi de cap cu vizionări și negocieri directe cu alți potențiali cumpărători. Ulterior, proprietarii pot decide în termen de 10 zile de la primire ofertei dacă acceptă sau nu oferta de cumpărare Casta.

„Serviciul InstaBuy, un concept inovator și încă nou pe piața din România, a avut o creștere accelerată în 2021 și vedem tot mai mulți proprietari interesați să-și vândă locuința cât mai simplu și rapid, la un preț corect în raport cu piața. Soluția este accesibilă proprietarilor de garsoniere și apartamente din București și vizează inclusiv imobilele care sunt ipotecate la bancă, însă planurile noastre pentru 2022 vizează extinderea și în alte orașe mari din țară, precum Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara”, a declarat Horea Crăciun, directorul general al Casta.

Aproape 60% dintre solicitările analizate și validate în 2021 de către Casta prin serviciul InstaBuy au fost pentru apartamente din Sectoarele 2, 3 și 6. Cele mai multe dintre proprietățile ofertate sunt apartamente cu două camere (46%), urmate de apartamentele cu trei camere (32%), garsoniere (13%) și apartamentele cu patru camere (9%). Valoarea medie a ofertelor a depășit 66.000 euro, în linie cu prețurile medii de tranzacționare raportate anul acesta în București.

Casta a înjumătățit în ultimul an timpul de ofertare pentru apartamente prin InstaBuy și a simplificat procesul pentru proprietarii de apartamente. Evaluarea unui imobil se face intern de către Casta, cu ajutorul unei echipe experimentate în domeniu și folosind un sistem integrat de evaluare a proprietăților care analizează atât aspecte care țin de apartamentul evaluat, cât și de condițiile de piață și ofertele similare. Ulterior, informațiile introduse în anunțul de vânzare, care au stat la baza emiterii ofertei, sunt verificate în cadrul unei vizite, urmată de o evaluare juridică pentru confirmarea tranzacției.

Foto: Edupedu.ro

Comentarii

  1. Din pacate se pare ca este un alt start-up care isi face reclama mincinoasa.Da iti fac o oferta, fac vizionare, apoi la oferta finala te anunta ca se retrag.Culmea este ca explicatia lor este ca nu isi permit astfel de proprietati :)))). Sa isi permita atunci despagubiri pentru timpul meu irosit . Nu asa pleci la drum CASTA …..#rusinica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *