Platforma XTB creează o divizie de Inteligență Artificială în cadrul departamentului de Tehnologie & Produs

inteligenta artificiala Sursa foto: Accenture

XTB, companie globală de investiții și tehnologie financiară, care oferă o platformă de investiții online și o aplicație mobilă, creează o divizie de Inteligență Artificială în cadrul departamentului de Tehnologie & Produs, care se va concentra pe implementarea sigură și responsabilă a inteligenței artificiale în toate operațiunile de business și în platformele de investiții ale XTB, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit companiei, managerul AI va extinde și va coordona echipa responsabilă cu dezvoltarea strategiei de încorporare a tehnologiilor inovative, bazate pe inteligența artificială, a companiei. Divizia nou creată are rolul de a identifica și monitoriza metodele de implementare eficace a inteligenței artificiale în produsele și serviciile actuale și viitoare, precum și în operațiunile de zi cu zi ale companiei.

Conform comunicatului de presă, divizia AI a XTB va conduce procesul de testare și validare a prototipurilor. Totodată, va supraveghea toate proiectele legate de inteligența artificială, pentru a se asigura că acestea sunt de înaltă calitate și conforme cu obiectivele de business ale companiei. Echipa va fi, de asemenea, responsabilă de monitorizarea continuă a celor mai recente tendințe și evoluții din domeniul inteligenței artificiale. Totodată, va gestiona schimbul intern de cunoștințe pentru a se asigura că toți angajații sunt bine informați și instruiți cu privire la modul în care inteligența artificială poate fi utilizată în sarcinile lor zilnice, astfel încât procedurile interne și cerințele de reglementare să fie respectate.

Noua divizie va fi condusă de Tomasz Gawron, programator cu experiență vastă, specialist în robotică și coautor al mai multor studii privind robotica mobilă. Acesta are competențe extinse de predare și formare, dobândite în urma supervizării studenților la Robotică și Informatică din cadrul Universității de Tehnologie din Poznan (Polonia). Cel mai recent, a fost lider de cercetare și inginerie AI la Wunderman Thompson Technology, unde a construit departamentul de cercetare AI și a fost responsabil de supravegherea realizării strategiei AI a companiei și de coordonarea proiectelor. Tomasz deține un doctorat în Automatică, Electronică și Inginerie Electrică de la Universitatea de Tehnologie din Poznan.

Sursa foto: Accenture

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *