Ploieștiul cumpără autobuze electrice prin PNRR. Pe ce trasee vor merge

autobuze electrice

Municipiul Ploiești a scos la licitație în SICAP un contract de 52,6 milioane lei pentru achiziția a 22 de autobuze electrice și a 30 de stații de încărcare, finanțarea fiind asigurată prin PNRR. Ordonatorul De credite pentru fondurile din PNRR este Ministerul Dezvoltării, care este într-un parteneriat cu mai multe Unități Administrativ Teritoriale (printre care și Ploiești) pentru achiziția de mijloace de transport în comun nepoluante.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), fără etaj, caroserie CE, potrivit descrierii din caietul de sarcini. Livrarea lor se face în doi ani, de la semnarea contractului.

Autobuzele vor fi utilizate pentru efectuarea curselor de călători în două trasee, ce vor lega Municipiului Ploieşti de Parcul Industrial West Park situat pe raza administrativă a Comunei Ariceştii-Rahtivani şi vor asigura accesul locuitorilor comunei Ariceştii-Rahtivani prin transportul public local de călători către municipiul Ploieşti. Traseele nou înfiinţate vor avea următoarele rute: 1)Traseul 310: Ploiesti – Parc Industrial Ploiesti – Dacher – Sat Buda – West Park – Bau Elemente – Ploiești 2)Traseul 311: Ploiești- Rond RAR – Bau Elemente – Târgșorul Nou – Stoienesti – Ariceștii Rahtivani – Nedelea – Retur: Ariceștii Rahtivani – Stoienești- Târgșorul Nou – Bau Elemente – Rond RAR – Ploiești.

Ofertele se deschid în 9 august, departajarea lor se face în funcție de preț, de autonomia de deplasare, de numărul suplimentar de călători ce poate fi transportat și perioada de garanție a autobuzelor și bateriilor.

sursa foto: Facebook/ Ministerul Dezvoltării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *