Polestar, producător de mașini electrice, cu Volvo cel mai mare acționar, se va lista la Bursa din New York

polestar

Polestar, producător de vehicule electrice cu Volvo Cars, cel mai mare acționar al companiei cu 49,5% dintre acțiuni, se va lista la bursa Nasdaq din New York. Listarea implică o valoare de aproximativ 20 miliarde de dolari pentru companie, și se va face printr-un parteneriat cu Gores Guggenheim, o companie de achiziții cu scop special formată din afiliați ai The Gores Group și Guggenheim Capital LLC.

Se așteaptă ca veniturile obținute din combinarea de afaceri să contribuie la finanțarea investițiilor semnificative în extinderea produselor, operațiunilor și piețelor Polestar pentru a crea o companie lider pe piața globală de vehicule electrice premium în creștere rapidă.

„Volvo Cars este un acționar mândru și de susținere la Polestar, pe care l-am fondat și am contribuit la dezvoltarea de la lansarea sa ca companie de vehicule electrice în 2017”, a declarat Håkan Samuelsson, director executiv Volvo Cars.

Samuelsson, care este și președintele Polestar, a adăugat: „Evaluarea estimată pentru Polestar reflectă potențialul de creștere interesant al vehiculelor electrice, unde vedem o cerere crescută brusc”.

În legătură cu parteneriatul cu Gores Guggenheim, Volvo Cars va face investiții de capital suplimentare în Polestar cu până la 600 de milioane de dolari. La finalizarea tranzacțiilor, Volvo Cars va deține aproape 50% din compania combinată.

După cum s-a anunțat anterior, și Volvo Cars evaluează un potențial IPO în acest an, proces care continuă să progreseze conform planului.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.