Porsche contemplează vânzarea a puțin peste 50% dintre acțiunile deținute la Volkswagen

Redacția mart. 2, 2022 0 comentarii
porsche boxster

Porsche are în vedere reducerea participației la Volkswagen la puțin peste 50% din acțiunile deținutee, ca o modalitate de a genera numerar pentru a cumpăra acțiuni proprii într-o potențială listare la bursă a Porsche.

În acest fel, Porsche, controlat de familiile Porsche și Piech, ar putea câștiga aproximativ 2,2 miliarde de euro la prețurile actuale din piață, fără a pierde majoritatea drepturilor de vot ale Volkswagen.

O astfel de mișcare, care, potrivit surselor, este o opțiune de finanțare aflată în discuție, pe lângă asumarea datoriilor, ar ajuta Porsche, principalul acționar al Volkswagen, să plătească propriul pachet de acțiuni pe care urmează să îl obțină în cadrul planurilor de listare.

Conform unui acord-cadru dezvăluit săptămâna trecută, Porsche va putea cumpăra 25% plus o acțiune ordinară la o cotă Porsche , care ar costa aproximativ 12 miliarde de euro presupunând o evaluare de 90 de miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Porsche SE a spus că stabilirea unui pachet de finanțare specific nu are sens în această etapă, deoarece câțiva parametri ai potențialei tranzacții, care nu au încă o decizie fermă din partea companiilor, sunt neclari.

„În principiu, totuși, Porsche SE are un potențial de finanțare mare datorită ratei sale excelente de capital propriu și lichidității nete pozitive. Am pregătit planuri de finanțare solide pentru a fi bine poziționați pentru IPO în diferite scenarii de preț”, aspus acesta.

Volkswagen a refuzat să comenteze.

Porsche SE deține în prezent 53,3% din acțiunile comune ale Volkswagen, ceea ce reprezintă o participație de 31,4%.

În timp ce Porsche SE urmează să obțină 3,6 miliarde de euro printr-un dividend special pe care Volkswagen intenționează să-l plătească din orice listare planificată a Porsche AG, ar lăsa totuși aproximativ 8 miliarde euro pe care grupul trebuie să plătească pentru restul.

Sursa foto: Porsche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *