Poșta Română, amendată cu 2.000 de euro pentru că a încălcat GDPR. Compania a pierdut mai multe trimiteri poștale care conțineau carnete de muncă, certificate de deces ori decizii de stabilire a pensiilor. O amendă similară, dată și acum doi ani

posta romana Sursa foto: Posta Romana, Facebook

Amendă de 2.000 de euro pentru Compania Națională Poșta Română SA de la Autoritatea Națională de Supraveghere. 

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Autorității, în luna octombrie 2022 a fost finalizată o investigație la și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Drept urmare, Compania Națională Poșta Română SA a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 9.883,80 lei (echivalentul a 2000 EURO).

Investigația a fost începută după ce un operator de date a notificat Autoritate Națională de Supraveghere că a fost încălcată  securitatea datelor de către Compania Națională Poșta Română SA.

În cadrul investigației efectuate, a rezultat că Poșta Română a pierdut anumite trimiteri poștale care conțineau decizii de stabilire a drepturilor de pensie, carnete de muncă și certificate de deces. În total, 35 de destinatari nu au mai primit documentele respective.

De asemenea, s-a constatat că această companie nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura un nivel de confidențialitate și securitate a datelor personale ale persoanelor vizate, ceea ce a condus la pierderea, divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la anumite date cu caracter personal.

În iulie 2020, Autoritatea Națională de Supraveghere a mai dat o amendă tot de 2.000 de euro Companiei Naționale Poșta Română deoarece nu a luat măsurile tehnice şi organizatorice adecvate care să prevină accesul neautorizat la datele cu caracter personal (adrese de e-mail și numere de telefon) pe adresa https://awb.posta-romana.ro aparținând Companiei Naționale Poșta Română, ceea ce a dus la compromiterea confidențialității datelor personale a 81 de persoane vizate.

  

 

Sursa foto: Posta Romana, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *