PPC primește în România de la Enel și un portofoliu de 5,4 GW de proiecte regenerabile

European Energy fotovoltaice eoliene Sursa foto: europeanenergy.com

Compania elenă de utilități Public Power Corporation (PPC) a declarat că, în cadrul achiziției activelor grupului italian Enel în România pentru aproximativ 1,26 miliarde de euro, primește și un portofoliu de proiecte de generare de energie verde cu o capacitate cumulată planificată de 5,4 GW, scrie SeeNews.

Portofoliul de energie verde este de zece ori mai mare decât proiectele de energie regenerabilă existente ale Enel în România, care însumează o capacitate instalată de 535 MW, a dezvăluit PPC într-o prezentare pentru investitori, publicată pe site-ul său.

“Grecia va rămâne probabil un importator net și va beneficia de pe urma explorării oportunităților pe piețele mai puțin aglomerate de energie regenerabilă”, a precizat PPC în prezentare.

Portofoliul de proiecte implică șapte parcuri eoliene și unsprezece parcuri solare cu capacități instalate totale de 2,3 GW și, respectiv, 3,1 GW. Acesta se adaugă la portofoliul operațional de producție de energie verde al Enel, care cuprinde opt parcuri eoliene și patru parcuri solare cu capacități instalate totale de 499 MW și, respectiv, 36 MW.

Din cei 5,4 GW de energie regenerabilă, 314 MW cuprind adăugiri pe termen scurt, în timp ce implementarea celor 5,1 GW rămași implică un interval de timp mai lung.

În urma achiziției operațiunilor Enel din România, PPC își va crește imediat capacitatea de operare în domeniul energiei regenerabile de la aproximativ 3,5 GW la 4 GW. De asemenea, conducta de energie verde a Enel va ridica propria capacitate a PPC la aproximativ 15 GW, de la 10 GW cât avea deja planificat.

Pe lângă activele regenerabile, PPC preia și portofoliul de distribuție și furnizare de energie al Enel. Impactul imediat al acestor active în segmentele operaționale ale PPC include o creștere de 1,15 miliarde de euro a bazei sale de active de reglementare pe partea de distribuție și o creștere cu 56% a bazei sale de clienți pe partea de furnizare de energie, care se preconizează că va ajunge la 8,9 milioane.

Achiziția activelor Enel din România ar trebui să se încheie până în trimestrul al treilea din 2023, a precizat PPC într-un comunicat de presă separat, publicat joi.

 

Sursa foto: europeanenergy.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *