Preluarea Prefera Trading de către Morad Food a fost aprobată de Consiliul Concurenței

Redacția mai 12, 2023 0 comentarii
capricii si delicii prefera trading

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Morad Foods din București, parte din Grupul Morad, intenționează să preia compania Prefera Trading din județul Alba.

Morad Food prelucrează și conservă fructe și legume, deține o fabrică de conserve în Glina, județul Ilfov și operează o fabrică la Topoloveni.

Prefera Trading comercializează pateuri, mâncăruri gătite, produse proaspete și smoothie-uri din fructe sub mărcile „Capricii și Delicii”, „Atelier Medias”, „Meniu De-a gata”, „De azi”, „Catinca”, „Zi de Zi” și „Rodna”.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Prefera Foods este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața conservelor din România și deține mărcile Capricii și Delicii, de Azi și Unfished. Compania a fost controlată direct și indirect în proporție de circa 90% de Raul Ciurtin, fondatorul Albalact.

Prefera Foods a fost fondată în 2006 în satul Oiejdea, județul Alba. Încă de la înființare, afacerea companiei a continuat să se diversifice și a plasat produse pe mai multe segmente de piață (pate, zacuscă, mâncare gătită și categoria Fresh). Compania este cunoscută pentru brandurile Capricii și Delicii, de Azi și Unfished.

Tranzacția s-a ridicat la 3,25 milioane de euro, a declarat pentru Raul Ciurtin pentru revista Progresiv.

„Am dorit să rămânem doar cu divizia de plant-based și am decis să facem un split prin această vânzare. Am vândut Prefera Trading către grupul Morad, dar fără partea de active. Am hotărât să vindem către Morad pentru că am ales o companie care să poată produce aceleași tipuri de produse. Tranzacția s-a ridicat la 3,25 milioane de euro pentru 100% din companie și a fost încheiată anul acesta. Am obținut deja și acordul Consiliului Concurenței”, a precizat Raul Ciurtin.

 

Sursa foto: Facebook/Capricii și Delicii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *