PREMIERĂ Blackstone Resources a validat printarea 3D a celulelor de baterii și a bateriilor în stare solidă cu inteligență artificială

blackstone

Blackstone Resources a validat printarea 3D a celulelor de baterii și a bateriilor în stare solidă cu inteligență artificială. Validarea s-a făcut cu ajutorul unor experți independenți și oferă Blackstone acces la finanțare suplimentară.

În februarie, Blackstone a prezentat o celulă de probă pentru pre-producție care era pregătită pentru producția în serie. La acea vreme, accentul principal era pe densitatea energiei; s-a spus că tehnologia utilizată de Blackstone Technology (filiala germană a companiei elvețiene) permite „o densitate de energie mai mare cu 20%-25% mai mare decât tehnologia actuală a bateriei litiu-ion”. Tehnologia poate fi utilizată pentru producerea de baterii lichide de electroliți, dar și pentru baterii în stare solidă.

În anunțul actual, Blackstone acordă prioritate costurilor: printarea celulelor bateriei utilizând procesul brevetat reduce costurile materialelor cu 20 de euro pe kWh printr-o mai bună utilizare a materialelor inactive (mai puține folii colectoare și separatoare).

Aceste informații nu provin dintr-o prezentare a investitorilor pline de estimări optimiste, ci se bazează, potrivit Blackstone, pe o „bază științifică solidă”. După cum explică Serhat Yilmaz, director de marketing al Blackstone Resources AG, Universitatea din Berna pentru Științe Aplicate (BFH) a efectuat o simulare complexă a producției.

„Procesul de validare a implicat peste 250 de parametri de proces și 90 de parametri de produs pentru a verifica această tehnică de producție unică cu modelul nostru de referință”, spune Yilmaz.

Studiul a fost comandat de agenția de finanțare Innosuisse. Pe măsură ce rezultatele au fost verificate și confirmate, Innosuisse a lansat o altă tranșă de bani pentru proiect, pe care Blackstone spune că o va folosi pentru a crea alte modele de imprimare a bateriilor în stare solidă. Simularea a arătat, de asemenea, costuri de producție mai mici cu aproximativ 20%.

În paralel cu acest proces de validare, Blackstone Technology a lucrat cu Symate GmbH din Saxonia pentru a dezvolta un sistem de inteligență artificială (AI) care va fi integrat în producția de electrozi imprimați și celule de baterii până în decembrie 2021.

„Acest lucru va permite modelele matematice dezvoltat de BFH pentru a fi alimentat cu date din sistemul AI Life pentru prima dată ”, explică Yilmaz. „Putem astfel să ne optimizăm procesele de producție ciclic și în timp real.”

De la testarea materiilor prime până la selectarea rețetei, prelucrarea și producerea celulei bateriei, toți parametrii relevanți pot fi astfel înregistrați într-un sistem, optimizați și analizați utilizând predicții AI.

Sursa foto: Blackstone Resources

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *