Premierul Ciucă spune că România are a treia creștere economică din UE, dar transmite că nu poate să dea mai mulți bani profesorilor

bani lei bancnote Sursa foto Economedia Ilona Andrei (11)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi la Cluj că România are a treia creștere economică din UE, dar că nu va promite ceva ce nu se poate realiza, şi a făcut apel la înţelegere din partea profesorilor, potrivit Agerpres.

Declarațiile au venit după ce guvernul le-a promis profesorilor un bonus de 2.500 de lei pe tot anul, plătit în douăț tranșe, ofertă caracterizată de sindicate drept umilitoare.

„Depinde de noi toţi şi depinde de a înţelege situaţia şi contextul în care ne aflăm. (…) Am avut un dialog deschis şi am fost de fiecare dată cât se poate de disponibil pentru ceea ce a însemnat prezentarea reală, onestă a ceea ce poate să ofere Guvernul în acest moment şi i-am rugat, de asemenea, şi îi rog în continuare, fac apel la profesorii noştri, la dascălii noştri, fac apel să înţeleagă, să nu ne împingă să facem aceleaşi greşeli care s-au făcut în aceşti 30 de ani, pentru că ne-am asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) să venim cu o nouă lege a salarizării”, a spus Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Premierul a spus că au fost devansate procedurile pentru elaborarea unei noi legi a salarizării, iar până la 15 iulie proiectul va fi finalizat în guvern, urmând să fie trimis în Parlament pentru dezbateri. Totodată, premierul a mai declarat că nu va promite ceva ce nu se poate realiza şi nu va face ceva ce consideră greşit.

„Cred că am demonstrat în această perioadă că tot ceea ce ne-am asumat am făcut, tot ceea ce am promis am făcut, nu pot să le promit acum şi nu voi promite niciodată ceva ce nu se poate realiza şi nu voi face niciodată ceva ceea ce consider că este greşit. Dacă nu am învăţat din greşelile pe care le-am făcut în aceşti ani de zile, atunci înseamnă că suntem în continuare pe un parcurs care ne va duce din greşeală în greşeală, fără să putem să finalizăm şi noi ceva cum se cuvine. În continuare am lăsat la Guvern echipa ministerială şi consider că este un moment să discutăm din nou”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul a spus că ţara are în continuare nevoie de stabilitate economică şi socială, pentru a se putea construi pe mai departe.

„Avem al treilea produs intern brut în Europa, inclusiv pe primul trimestru ne situăm pe locul al treilea, este o situaţie pe care am gestionat-o cu toate problemele care au fost. (…) Le-am gestionat astfel încât România a fost printre ţările care a avut cea mai consolidată stabilitate şi cea mai consolidată creştere economică. Ne aflăm pe acelaşi trend. Dacă dascălii şi profesorii noştri nu înţeleg că asta este realitatea şi avem nevoie în continuare de stabilitate, stabilitate politică, stabilitate în viaţa socială, în viaţa fiecăruia, fiecărei urbe, să putem să construim, atunci eu mai mult de atât nu am ce să fac”, a conchis Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a participat joi, la Cluj – Napoca, la ceremonia de semnare a contractului pentru proiectarea şi execuţia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanţat din PNRR.

Comentarii

  1. A venit lebada neagră M. Ciolacu& Dr. Ciucă!
    Greva!
    După ce ați împărțit bani cu nemiluita pentru clientelă, după ce ati majorat indemnizațiile parlamentarilor, salariile primarilor, nu ati reformat pensiile speciale, după ce ați clamat luni de zile că duduie economia și încasările la buget sunt foarte bune, când președintele călătorește cu avioane faraonice, cum să vii să spui că pentru profesori nu sunt bani?😯😯😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *