Premierul, despre reducerea cheltuielilor: Oameni buni, măsurile astea le-am luat şi anul trecut/ Terminăm o creşă, o școală sau un spital şi dacă nu ne plimbăm cu maşini noi

G4Media apr. 27, 2023 2 comentarii
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, în judeţul Gorj, referindu-se la „cumpătarea cheltuielilor” pentru a asigura bugetul ţării, că măsuri similare au fost luate și anul trecut și nu este nevoie de schimbarea mobilierului pentru a finaliza o creşă, o şcoală sau un spital.

De asemenea, el a spus din nou că nu va fi vorba despre tăieri salariale sau de reducerea locurilor de muncă.

„În ultima perioadă de timp, s-a vorbit foarte mult de acele măsuri fiscale pe care vrem să le luăm. Oameni buni, măsurile astea le-am luat şi anul trecut şi măsurile au vizat cumpătarea cheltuielilor la bunuri şi servicii şi am spus foarte clar ce înseamnă bunuri şi servicii, am spus foarte clar că putem să ne desfăşurăm activitatea, să ne îndeplinim obiectivele şi dacă nu ne plimbăm cu maşini noi şi menţinem în parc aceleaşi maşini de până acum, şi dacă avem acelaşi mobilier, nu trebuie să schimbăm mobilierul ca să ajungem să terminăm o creşă, şcoală sau un spital. Astea sunt chestiunile pe care le-am văzut necesare pentru a putea să gestionăm, să asigurăm bugetul ţării, în niciun caz partea de venituri, în niciun caz partea de locuri de muncă. Au fost nişte mesaje care, atunci când cineva nu are cu ce să vină în contrapondere, găseşte tot felul de subtilităţi care, în situaţia în care ne găsim, impactează foarte mult cu percepţia oamenilor. Nu ţineţi cont de ele, sub semnătura mea nu se va întâmpla niciodată chestiunea aceasta”, a afirmat Ciucă, la o întâlnire cu membrii PNL Gorj.

Referindu-se la rotația guvernamentală, Nicolae Ciucă a spus că ea va avea loc la sfârşitul lunii mai, „în linişte şi aşezat”.

„Nu există altă formulă politică pentru că, deşi vorbim de politică, are şi oleacă de aritmetică la bază, aritmetica parlamentară, care este dată de suma voturilor. Acum când vorbim, realitatea ne confirmă că nu există altă formulă politică şi tot realitatea bazată pe nevoia de stabilitate ne obligă în continuare să dăm dovadă de responsabilitate şi să finalizăm, într-un parteneriat politic aşa cum l-am angajat atunci când am promis constituirea coaliţiei şi asigurarea funcţionării ei. Ca atare, (rotația- n.r.) se va produce la sfârşitul lunii mai. Încă mai analizăm şi, în funcţie de cum se va întâmpla, facem în aşa fel încât toată această rocadă să se producă în linişte şi aşezat. Sper ca electoratul să înţeleagă că în sfârşit avem o clasă politică pe care nu o interesează altceva decât stabilitatea ţării şi acea punere în aplicare a măsurilor despre care vorbim şi pe care le predicăm de fiecare dată când venim în faţa electoratului”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Comentarii

 1. Sunt trei soluții pentru a aduce mai mulți bani la buget:
  1. Reforma administrativ- teritoriala reala care sa duca la desfiintarea a minimum 10 judete, Consilii Judetene, Prefecturi, Inspectorate, Deconcentrate, etc.din judetul desființat.
  🙃
  Comasarea comunelor care nu au minimum 3.000 locuitori simultan cu transformarea in orase a celor cu peste 10-12.000 de locuitori.

  Transformarea municipiilor in orase acolo unde nr de locuitori este sub 25.000.
  Transformarea oraselor cu pana la 5.000 de locuitori in comune si /sau comasarea cu comune apropiate pana la un prag de 10.000 locuitori.

  Reducerea nr de consilieri locali de la 45.000 la 20.000 pentru lipsa de reprezentativitate urmare acestor masuri si prin marirea pragului pt.un post pe liste electorale urmare scaderii populatiei Ro prin migratie a 5 milioane locuitori.

  2. Eliminarea pensiilor speciale și reformarea sistemului de pensii va duce la deblocarea PNRR, care va stimula creșterea economiei, și în final, va stimula creșterea veniturilor oamenilor.
  Reformarea sistemului de pensii presupune si modificarile urmatoare:
  – Impozit 40% pe venitul ce depasește pragul KWI pentru salariatii de la stat,
  – Impozit de 40% pe pensie pentru pensionarii ce muncesc peste varsta standard de pensionare.
  Cumularzii adica!
  Ar fi corect ca sa se stabileasca varsta standard la 65 si pt femei si pt barbati pentru ca peste 5, 6 ani se va instala aceasta egalitate.
  Impozitul acesta de 40% va reduce tensiunea sociala iar cine munceste peste varsta standard de pensionare plateste impozit.

  3. Uniformizarea cotei unice aplicabile muncii, prin eliminarea excepțiilor și a scutirilor, va duce nu doar la echitate socială și
  Eeconomică, ci și la creșterea directă a veniturilor bugetare.
  E simplu?

 2. Scoateti mitralierele si trageti in fraieri pana le luati si pielea de pe ei…Nenorocitii dracului ce sunteti voi, saturati-va odata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *