Premierul Italiei, Giorgia Meloni, promite un plan de 24 de miliarde de euro în reduceri de taxe şi cresteri de salarii pentru a stimula creşterea economică

Giorgia Meloni premier Italia Sursa foto: Facebook/Giorgia Meloni

Guvernul premierului italian Giorgia Meloni va cheltui 24 de miliarde de euro pentru a reduce taxele pentru lucrătorii cu venituri mici și medii, pentru a mări salariile angajaților din sectorul public și pentru a sprijini mamele care lucrează, în speranța că va stimula consumul intern pentru a susține creșterea economică, scrie Financial Times.

După ce cabinetul a aprobat bugetul luni dimineață, Meloni a declarat că coaliția sa de dreapta, formată din trei partide, se străduiește să îndeplinească promisiunile făcute în timpul alegerilor de anul trecut, în ciuda presiunii asupra finanțelor publice.

„Este un buget pe care îl consider foarte serios, foarte realist, un buget care nu risipește resursele, ci le concentrează pe câteva mari priorități”, a declarat Meloni.

„Prima noastră prioritate este să apărăm puterea de cumpărare a familiilor, ceea ce înseamnă mai mulți bani în buzunarele cetățenilor cu venituri mici și medii”, spune aceasta.

Sursa foto: Facebook/Giorgia Meloni

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *