Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României despre situația economică și importanța investițiilor în România

Redacția dec. 13, 2022 0 comentarii
calculator calcule bani criza economie grafic contabil pexels

Premierul Nicolae Ciucă a discutat marți cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României despre situația macroeconomică și importanța investițiilor pentru dezvoltarea economică a României, potrivit unui comunicat de presă.

„Investițiile vor rămâne prioritare pentru Guvern și pentru anul 2023, iar valoarea alocată prin bugetul de stat depășește 20 de miliarde de euro. La un an de la începutul dialogului structurat cu CDR, avem un protocol funcțional, instrumente de lucru comune și rezultate palpabile”, a declarat premierul.

Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au fost domenii prioritare ale întregului mediu de afaceri și au cuprins: stabilitatea macroeconomică, modalitatea de implementare a programelor cu finanțare europeană și diminuarea poverii administrative. Două teme importante, pentru care urmează să aibă loc planuri de acțiuni dedicate, au fost sănătate și educația, potrivit informării de presă.

Delegația Coaliției pentru Dezvoltarea României a fost formată din reprezentanți ai Camerei de Comerț Americană în România (AmCham), ai Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ai Camerei Franceze de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), ai Confederației Patronale Concordia, ai Consiliului Investitorilor Străini (FIC), ai AHK România și ai Fundației Romanian Business Leaders (RBL).

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *