Premierul Nicolae Ciucă: Proiectul Black Sea Oil&Gas va genera un miliard de metri cubi de gaze pe an. Vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum de gaze al României

Redacția iun. 28, 2022 0 comentarii
Black Sea Oil and Gas Ana

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, la ceremonia prilejuită de începerea producţiei de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD), dezvoltat de compania Black Sea Oil&Gas, că acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze pe an, iar astfel vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum de gaze al României.

„Este un moment istoric pentru industria energetică din România: începerea producției de gaze în cadrul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia. Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre, așa cum s-a specificat, în ultimii 30 de ani, iar luna aceasta, primele cantități de gaze naturale au fost introduse în piața autohtonă. România face astfel un pas decisiv pentru garantarea securității energetice într-un moment de cotitură și într-un moment în care piețele mondiale iau măsuri pentru a-și aproviziona cetățenii și economiile cu energie. Faptul că acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze pe an înseamnă că vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum de gaze al României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că noua lege off-shore vine să deblocheze investiții vitale, ce valorifică, de exemplu, gazele naturale din Marea Neagră și zăcământul valoros de la Caragele, județul Buzău, cel mai mare zăcământ descoperit în ultimii 30 de ani, în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *