Premierul Nicolae Ciucă: Rectificarea va avea loc la începutul lui august. Trebuie să respectăm angajamentul de reducere cu 10% a cheltuielilor pentru bunuri și servicii

Redacția iul. 21, 2022 0 comentarii
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că urmează ca rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august şi a precizat că Guvernul trebuie să respecte angajamentele privind reducerea de 10% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii de la fiecare minister în parte. Premierul a menţionat că are loc şi o analiză prin care să se asigure coerenţa programelor Sprijin pentru România.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la nivelul Guvernului s-a discutat dinainte de a intra în ultima lună a primului semestru despre rectificarea bugetară, iar ieri au avut o discuţie mai consistentă.

„Aşa cum am decis, urmează ca rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august şi există acele angajamente pe care noi trebuie să le respectăm, acea reducere de 10% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii, de la fiecare minister în parte”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a mai spus că există, de asemenea, analiza prin care să putem să continuăm asigurarea coerenţei programelor Sprijin pentru România, să asigurăm finanţarea a tot ceea ce e rectificare bugetară şi atunci ele trebuie să se rezolve în cadrul rectificării bugetare”.

Rectificarea bugetară este estimată „în jurul datei de 5 august”, potrivit ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, care a transmis informația pentru Economedia.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *