Presa austriacă: directorul general OMV, Rainer Seele, a discutat despre posibila vânzare a Petrom cu al doilea mare acționar al grupului austriac, fondul Mubadala din Abu Dhabi

Rainer Seele sursa OMV Foto: Rainer Seele / sursa OMV

Directorul General al companiei austriece OMV, Rainer Seele, a discutat cu reprezentanții fondului de investiții Mubadala din Abu Dhabi – al doilea mare acționar al OMV, despre o posibilă vânzare a Petrom, anunță ziarul austriac Kurier.

Ziariștii austrieci citează surse din industria petrolieră, fără să dea însă detalii despre o eventuală tranzacție care să aibă în centru Petrom, compania românească în care OMV deține pachetul majoritar de acțiuni.

Rainer Seele ar mai fi discutat cu fondul controlat de Abu Dhabi despre alte posibile tranzacții majore, potrivit Kurier: cumpărarea de către OMV a unui pachet de 25% din acțiunile Borealis (un combinat petrochimic) deținut acum de Mubadala sau cumpărarea de către OMV a pachetului de acțiuni deținut de Mubadala în grupul petrolier spaniol Cepsa.

Pe lângă aceste posibile tranzacții, Seele a discutat cu fondul din Abu Dhabi despre posibila prelungire cu cinci ani a contractului său de director general, potrivit Kurier.

Reprezentanții OMV nu au vrut să comenteze informațiile despre posibile achiziții sau vânzări.

Principalii acţionari ai grupului petrolier austriac OMV sunt holdingul OBAG, care gestionează participaţiile statului la marile companii din Austria (31,5% din acțiunile grupului) şi Mubadala Investment Company, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi (24,9%).

Discuțiile lui Seele cu reprezentanții fondului din Abu Dhabi vin pe fondul discuțiilor despre succesiunea sa la șefia OMV. Seele (60 de ani) este CEO al OMV din 2015, după ce anterior a condus compania germană Wintershall. El este și președintele Camerei de Comerț Germano-Ruse și un mare suporter al colaborării economice cu Rusia. De altfel, OMV este una dintre companiile care fac parte din consorțiul Nord Stream 2.

Foto: Rainer Seele / sursa OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *