Presa ucraineană: Peste o treime dintre companiile din IT iau în considerare o posibilă relocare până la sfârșitul anului 2022

angajati, munca, birou, companii Sursă foto: Unsplash

O treime dintre companiile IT (37%) iau în continuare în considerare o posibilă relocare până la sfârșitul anului 2022, potrivit presei ucrainene, făcând referire la sondajul „Relocarea, noul peisaj IT al Ucrainei” realizat de asociația IT Ukraine și firma de avocatură Sayenko Kharenko, transmite agenția de presă Interfax.

Între timp, 23% dintre companii plănuiesc să combine relocarea în interiorul și în afara Ucrainei, în timp ce 14% se gândesc la relocarea parțială sau completă în străinătate, se arată în sondaj.

Companiile IT consideră în mare parte relocarea ca fiind un pas forțat pentru perioada de criză sau cel puțin pentru faza activă a acesteia, se arată în sondaj.

Cincizeci și cinci la sută dintre companiile IT nu au fost relocalizate: 25% lucrează de acasă, iar 30% lucrează atât de acasă, cât și de la birou, se arată în raport.

Cele mai multe dintre companiile IT relocate au făcut acest lucru în Ucraina (45%), în timp ce 42% dintre companii s-au relocat parțial în străinătate, iar doar 5% dintre acestea au închis o parte din birourile din Ucraina.

Nicio companie IT nu s-a relocat complet în străinătate și niciuna nu intenționează să își închidă activitatea în Ucraina. Potrivit IT Ukraine, sondajul a fost realizat în rândul membrilor asociației, care reunește peste 120 de companii.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *