Preşedintele Ford Motor cumpără acţiuni la grup și își mărește controlul asupra producătorului auto

Ford

Preşedintele Ford Motor, Bill Ford, a acumulat, treptat, acţiuni la grup, mărindu-şi controlul asupra producătorului de automobile fondat de străbunicul său, Henry, în 1903, transmite CNBC, citată de News.ro.

Spre deosebire de Elon Musk şi alţi directori generali care şi-au vândut o parte din acţiunile companiilor lor pe măsură ce preţurile au crescut, Ford şi-a dublat participaţia deţinută la compania omonimă, în ultimul deceniu.

Ford, în vârstă de 64 de ani, este cel mai mare acţionar individual al companiei, cu 2,3 ​​milioane de acţiuni comune ale Ford. Mai important, el este, de asemenea, cel mai mare deţinător al acţiunilor de clasă B ale producătorului de automobile, care deţin super-drepturi de vot, permiţând familiei Ford să păstreze controlul asupra companiei.

În timp ce acţiunile de clasă B reprezintă 2% din acţiunile Ford, ele controlează 40% din drepturile de vot. Bill Ford deţine direct 16,1 milioane de acţiuni, sau 23%, din acţiunile de clasă B, care sunt disponibile doar membrilor familiei. Numărul acestora este de patru ori cele aproximativ 4 milioane de titluri, sau 5,7%, pe care le deţinea în 2012, potrivit FactSet.

De la Satya Nadella, CEO-ul al Microsoft, la Jeff Bezos şi Musk, directorii generali, fondatorii şi alţi oficiali din interiorul companiilor au vândut acţiuni în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată, cu titluri în valoare de 69 de miliarde de dolari, deoarece creşterile imminente de taxe şi preţurile ridicate ale acţiunilor i-au încurajat pe mulţi să îşi încaseze profiturile.

Ford, a cărui miză a crescut prin munca sa în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie, a declarat că îşi păstrează acţiunile datorită ”încrederii sale extraordinare” în echipa de management a companiei, condusă de CEO-ul Jim Farley, pentru a îndeplini planul de redresare Ford+ al lui Farley, concentrându-se pe vehicule electrice şi conectate.

Bill Ford a primit o compensaţie totală de 16 milioane de dolari de la Ford în 2020, care a venit într-o combinaţie de beneficii, numerar şi acţiuni.

Ford a achiziţionat luna trecută 412.500 de acţiuni suplimentare de clasă B, care sunt deţinute într-un trust de familie. Mişcarea a venit la aproximativ o săptămână după ce a achiziţionat aproape 2 milioane de acţiuni ordinare ale companiei prin exercitarea opţiunilor de acţiuni, dintre care unele urmau să expire.

Producătorul de mașini, cu o capitalizare de 99,99 de miliarde de dolari, valorează acum mai mult decât rivalul General Motors, care este evaluat la aproximativ 90 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *