Președintele grupului auto chinez Geely, Li Shufu, își vinde participația la Daimler Truck

Redacția mart. 17, 2023 0 comentarii
Daimler Trucks camioane

Președintele grupului auto chinez Geely, Li Shufu, şi-a vândut întreaga participaţie deţinută la Daimler Truck, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al producătorului german de camioane, transmite Reuters, citat de Agerpres. Li Shufu controlează Tenaciou3 Prospect Investment, o divizie de investiții controlată de Geely Group Co. Ltd., parte a societății Geely.

Tenaciou3 Prospect Investment şi-a vândut întreaga participaţie deţinută la Daimler Truck, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al producătorului german de camioane, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Confirmăm că investitorul Tenaciou3 Prospect Investment Ltd şi-a vândut acţiunile deţinute la Daimler Truck Holding AG. Nu vom face alte comentarii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Daimler Truck.

În mai 2022, Renault anunţase în mod oficial că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină. În noiembrie, Renault şi Geely au ajuns la un acord privind lansarea unei societăţi mixte, deţinute în mod egal, care va furniza motoare pe combustie şi tehnologie hibridă brandurilor pe care le deţin, precum şi altor companii auto.

Analiştii apreciază că decizia grupului francez Renault SA de a-şi combina activele din domeniul motoarelor cu combustie cu cele ale grupului chinez Geely va aduce un alt producător auto pe orbita lui Li Shufu, un miliardar chinez care a devenit un jucător important în procesul de restructurare a industriei auto europene pentru era vehiculelor electrice.

Tranzacţia cu Renault se adaugă unui şir de companii auto pe care Geely le are în Europa, care deţine de asemenea pachete de acţiuni la Aston Martin Lagonda Ltd., Mercedes-Benz AG şi marca Lotus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *