Prețul Bitcoin depășește 60.000 de dolari pentru prima dată din 2021

bitcoin sursa foto: Unsplash

Prețul bitcoin a urcat peste 60.000 de dolari pentru prima dată în mai bine de doi ani, în condițiile în care un raliu fulgerător pune cea mai mare criptomonedă din lume la mică distanță de maximul său istoric, scrie Financial Times

Bitcoin a crescut miercuri cu până la 12,6%, ajungând la 63.968 de dolari, înainte de a reveni la aproximativ 60.000 de dolari. Raliul a dus câștigurile sale la 42% în primele două luni ale acestui an.

Ascensiunea rapidă a reînviat amintirile pieței de creștere a criptomonedelor, care a împins simbolul până la vârful său record de aproape 69.000 de dolari în noiembrie 2021, în timp ce investitorii se îngrămădesc pe fondul „fricii de a nu pierde” alte creșteri de preț.

În ianuarie, autoritățile de reglementare din SUA au aprobat lansarea de fonduri tranzacționate la bursă pentru Bitcoin la vedere de către principalii administratori de active, inclusiv BlackRock și Invesco, deschizând calea pentru un aflux de noi bani din partea investitorilor care doresc să speculeze pe criptomonedă prin intermediul unui vehicul reglementat. Cele 11 fonduri dețin în prezent 303.000 de bitcoini, potrivit K33 Research, în valoare de 18 miliarde de dolari și echivalentul a aproximativ 1,5% din oferta totală de bitcoini.

Prețul bitcoin a crescut vertiginos, în pofida măsurilor drastice luate de autoritățile de reglementare din SUA împotriva celor mai mari companii de criptomonede și a scepticismului continuu cu privire la acest simbol. Săptămâna trecută, oficialii Băncii Centrale Europene au criticat criptomoneda, afirmând că „valoarea justă a bitcoin este încă zero”.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *