Prețul motorinei din România, apropiat de cel din Italia. În peninsulă prețul s-a mărit cu peste 2 cenți pe litru în ultimele două zile

G4Media apr. 21, 2022 0 comentarii
gas benzina motorina oil statie pompa pexels

Prețul carburanților a crescut din nou în această săptămână și se apropie de cel din țările occidentale.

Motorina premium sare de 9 lei, iar cea standard se situează în jurul valorii de 8,5 lei. Benzina standard costă aproximativ 7,6 lei iar cea premium depășește 8 lei.

În București, cea mai ieftină motorină standard este la Lukoil – 8,47 lei iar cea mai scumpă la MOL – 8.67 lei, în stații Mol, conform peco-online.ro.

Motorina premium are un preț de 8.83 la Lukoil și poate ajunge și la 9.14 lei la MOL.

Dacă în ultima luna prețul benzinei a stagnat, prețul motorinei a continuă să crească. Cererea pentru motorină a crescut foarte mult în ultima perioadă.

Prețul benzinei și al motorinei crește din nou astăzi în Italia. Joi dimineață, Eni și Tamoil au majorat prețurile recomandate la motorină cu doi cenți pe litru. Prețurile medii ale Observatorului de prețuri al Ministerului Dezvoltării Economice văd benzina la 1,775 euro/litru, iar motorina la 1,774 euro/litru.

GPL-ul are un preț de 0,853 euro/litru, metanul costă 2,199 euro/litru, în timp ce GNL-ul este cotat la 2,849 euro/litru.

Autorităţile din Italia au redus valoare accizei aplicate la toate tipurile de carburant de la sfârșitul lunii martie. Astfel, acciza aplicată la carburant din Italia este redusa cu 25 euro/100 litri.

Guvernul Italian a stabilit această măsură ca urmare a creșterii costurilor materiilor prime, agravată de războiul din Ucraina, prețurile benzinei și motorinei atingând niveluri record. Concret, în Italia prețurile la carburant au depășit pragul de 2 euro/litru, crescând cu 70 de cenți (adică 50%) în doar un an.

Foto: Pexels.com

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *