Prețul produselor electronice va crește și mai mult, pe măsură ce marii producători de cipuri cresc prețurile

cip chip cipuri semiconductor sursa TSMC Foto: TSMC

Produsele care au în componență semiconductori vor deveni și mai scumpe pe măsură ce producătorii de cipuri se pregătesc să crească prețurile, au declarat mai mulți analiști pentru CNBC.

Cei mai mari producători din lume — inclusiv Taiwan Semiconductor Manufacturing Company , Samsung și Intel — iau în considerare să crească prețurile, au declarat analiștii pentru CNBC.

„Producătorii au crescut deja prețurile cu 10-20% în ultimul an”, a declarat pentru CNBC analistul de semiconductori Bain, Peter Hanbury. „Ne așteptăm la o nouă rundă de creșteri de preț în acest an, dar mai mici (adică 5-7%).”

Producătorii cresc prețurile parțial pentru că pot, dar și pentru că devine din ce în ce mai costisitor pentru ei să își finanțeze operațiunile de creștere.

„Substanțele chimice utilizate în fabricarea semiconductorilor au crescut cu 10-20%”, a spus Hanbury. „În mod similar, forța de muncă necesară pentru a construi noi instalații de semiconductori a înregistrat, de asemenea, lipsuri și ratele salariale crescute.”

Foto: TSMC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *