S-a deschis duminică Târgul de Crăciun de la Timișoara, iar vizitatorii pot găsi aici din belșug langoși, mici, cârnați de casă, fripturi, ceafă de porc, pastramă, dar și pastrav, cartofi prăjiți ori murături, relatează Opinia Timișoarei.
Se poate servi un langoș, al cărui preț pleacă de la 20 de lei bucata, unul simplu, iar suma crește în funcție de ingredientele în plus pe care și le dorește fiecare, brânză, smântână, usturoi, șuncă, verdeturi și altele.
La standurile de mâncare sunt produse pentru toate gusturile, unele vândute la bucată, însă majoritatea la sută de grame.
Micii pleacă de la 7 lei bucata, iar cârnații de casă, ceafa de porc, pulpele de pui, pastravul sau frigăruiile de la 12 lei/100 grame. Pastrama de oaie se vinde tot la gramaj, iar prețul pleacă de la 15 lei, cartofii prăjiți sau murăturile de la 7 lei/100 de grame.
Cei care vor să încerce fasolea cu ciolan, trebuie să știe că porția este de 25 de lei, și are în jur de 500 de grame, iar o tocaniță de berbecuț cu mămăliguță este 15 lei/100 de grame.
În ceea ce privește produsele tradiționale la kilogram, toba, caltaboșii, slănina sau salamul cu șuncă pleacă de la 50 de lei, jambonul de la 75 lei sau șoricul de la 100 de lei/kilogram.
Jumările pleacă de la 10 lei/100 de grame, iar răciturile de la 20 de lei sută de grame.
Vinul fiert pleacă de la 10 lei paharul de 300 ml, apa costă 6 lei, în timp ce pentru sucurile carbogazoase vom scoate din buzunar 10 lei.
La desert, vizitatorii se pot răsfăța cu kürtőskalács, la 25 de lei, sau plăcinte ardelenesti, care pleacă de la 20 de lei bucata.