Preţurile petrolului au crescut cu 6% în urma eşuării unei nave în Canalul Suez

Canalul Suez Blocat Sursa: Captura BBC

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu circa 6%, în urma eşuării unei nave în Canalul Suez, din cauza îngrijorărilor că incidentul ar putea bloca livrările de ţiţei în regiune, transmite Reuters, preluat de news.ro.

Creşterea a fost susţinută şi de date din SUA referitoare la reluarea activităţilor de rafinare, care sugerează că rafinăriile şi-au revenit în mare parte după valul de frig produs în Texas în luna februarie.

Preţul petrolului Brent a urcat cu 5,6%, la 64,17 dolari pe baril, după declinul de 5,9% consemnat în şedinţa precedentă.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 5,5%, la 60,96. Marţi, petrolul WTI a scăzut cu 6,2%.

Aceste creşteri par să stabilizeze piaţa, care a fost în scădere de la începutul acestei luni, din cauza temerilor legate de noile măsuri de carantină şi ritmul lent al vaccinărilor din Europa.

O uriaşă navă transportatoare de containere a blocat Canalul Suez timp de peste o zi, dar a fost redresată parţial, urmând ca cea mai rapidă rută maritimă între Europa şi Asia să fie deblocată, potrivit unui anunţ făcut miercuri de agentul portuar GAC.

Sursa: Captura BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *