Preţurile petrolului au crescut miercuri pentru a patra zi, la cel mai ridicat nivel din octombrie 2014

Redacția ian. 20, 2022 0 comentarii
sonda exploatare petrol

Preţurile petrolului au crescut miercuri pentru a patra zi, după un incendiu la o conductă între Irak şi Turcia care a dus la oprirea pentru scurt timp a livrărilor, sporind îngrijorările legate de oferta pe termen scurt, transmite Reuters, citată de News.ro.

Livrările prin intermediul conductei Kirkuk-Ceyhan, care transportă petrol din nordul Irakului, al doilea mare producător de ţiţei din cadrul OPEC, către portul turc Ceyhan, au fost reluate.

Explozia care a declanşat incendiul la conducta din sud-estul Turciei a fost provocată de prăbuşirea unui stâlp de electricitate, nu de un atac, a declarat o sursă de securitate.

Îngrijorările legate de ofertă au fost amplificat în această săptămână de un atac al grupului Houthi din Yemen în Emiratele Arabe Unite şi de comasarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 1,31%, la 88,82 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a atins 89,13 dolari, cel mai ridicat nivel din 13 octombrie 2014.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 1,93 dolari, la 87,36 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 9 octombrie 2014.

Sursa foto: Pexels/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *