Preţurile petrolului au scăzut joi pentru a patra sesiune consecutivă

petrol 1 Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut joi pentru a patra sesiune consecutivă, în condiţiile în care perspectiva unor rate mai mari ale dobânzilor din SUA a stârnit îngrijorări cu privire la creşterea cererii pe cea mai mare piaţă de petrol din lume, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 45 de cenţi, sau cu 0,6%, la 81,45 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au fost cu 57 de cenţi, sau cu 0,7%, la 77 de dolari pe baril.

Datele S&P Global au arătat o accelerare a activităţii de afaceri în SUA în această lună, dar producătorii au raportat şi o creştere a preţurilor pentru o serie de achiziţii, sugerând o creştere a inflaţiei mărfurilor în lunile următoare.

Minutele de miercuri de la cea mai recentă întâlnire de politică monetară a Rezervei Federale din SUA au arătat că factorii de decizie au îndoieli dacă ratele dobânzilor actuale sunt suficient de mari pentru a controla inflaţia persistentă.

Ratele ridicate ale dobânzilor cresc costul împrumuturilor, ceea ce poate încetini activitatea economică şi poate diminua cererea de petrol. De asemenea, cântărind pe piaţă, stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 1,8 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit Energy Information Administration, în comparaţie cu o extragere estimată de 2,5 milioane de barili.

Cu toate acestea, EIA a raportat, de asemenea, că cererea de benzină din SUA este cea mai ridicată din noiembrie, oferind un anumit sprijin pieţelor de energie.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *