Preţurile petrolului au urcat luni cu peste 3 dolari pe baril

Redacția aug. 30, 2022 0 comentarii
petrol

Preţurile petrolului au urcat luni cu peste 3 dolari pe baril, extinzând creşterile de săptămâna trecută, potenţialele reduceri de producţie ale OPEC+ şi un conflict din Libia contribuind la compensarea aprecierii dolarului şi a perspectivelor negative ale economiei SUA, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Arabia Saudită, cel mai mare producător în cadrul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a ridicat săptămâna trecută posibilitatea reducerii producţiei, despre care sursele au spus că ar putea coincide cu o creştere a livrărilor din Iran, în cazul în care va încheia un acord nuclear cu Occidentul.

OPEC+, care cuprinde OPEC, Rusia şi producători aliaţi, se întruneşte pe 5 septembrie pentru a stabili politica viitoare.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 3,16 dolari, sau cu 3,1%, la 104,15 dolari pe baril, după ce a crescut cu 4,4% săptămâna trecută.

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 3,16 dolari, sau 3,4%, până la 96,22 dolari pe barul, după un avans săptămânal de 2,5%.

”Preţurile petrolului cresc în speranţa unei reduceri a producţiei din partea OPEC şi a aliaţilor săi pentru a restabili echilibrul pieţei, ca răspuns la renaşterea acordului nuclear al Iranului”, a declarat Sugandha Sachdeva, vicepreşedinte pentru cercetarea mărfurilor la Religare Broking.

Naţiunile care sunt membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie ar putea elibera mai mult petrol din rezervele strategice de petrol (SPR) dacă vor considera că este necesar, la expirarea schemei actuale, a declarat luni şeful agenţiei.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *