Prețurile petrolului cresc din nou peste 100 de dolari

Redacția feb. 25, 2022 0 comentarii
pexels-pixabay-petrol

Prețurile petrolului au urcat din nou peste 100 de dolari, iar acțiunile din Asia au crescut pe măsură ce investitorii s-au confruntat cu consecințele globale ale invaziei Ucrainei de către Rusia, scriu Financial Times și Bloomberg.

Țițeiul Brent, indicatorul de referință internațional, a crescut cu 2,6%, până la 101,61 dolari pe baril, în timp ce prețul de referință pentru piața americană West Texas Intermediate a crescut cu 2,3%, la 94,97 dolari.

Brent a crescut la aproape 106 de dolari joi, în timp ce exploziile zguduiau Kievul, dar s-a restabilit sub pragul de 100 de dolari, după ce președintele Joe Biden a dezvăluit noi sancțiuni împotriva Rusiei care au cruțat exporturile de energie.

Investitorii sunt îngrijorați că sancțiunile financiare împotriva Rusiei ar putea perturba lanțurile globale de aprovizionare cu combustibili.

Noua creștere a prețurilor petrolului a venit după o zi de tranzacții violente pe Wall Street, unde, după o scădere cu până la 2,6%, S&P 500 a închis pe creștere cu 1,5%.

Vineri, în Asia, indicele de referință Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 0,4% după ce a încheiat sesiunea anterioară în scădere cu peste 3%. Indicele Topix din Japonia a crescut, de asemenea, cu 0,7%, iar în Australia, S&P/ASX 200 a crescut cu 0,5%.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.