Preţurile petrolului şi-au inversat miercuri tendinţa iniţială pozitivă şi au scăzut cu peste 2%

Redacția mai 19, 2022 0 comentarii
sonda petrol titei sursa pexels

Preţurile petrolului şi-au inversat miercuri tendinţa iniţială pozitivă şi au scăzut cu peste 2%, după ce datele guvernamentale au arătat că rafinăriile din SUA au crescut producţia, atenuând îngrijorările legate de o criză a ofertei şi pe măsură ce indicii bursieri au evoluat în scădere, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 2,41 cenţi, sau cu 2,4%, la 109,52 dolari pe baril, la ora 16: 05 GMT (19:05 ora României), în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 2,5 cenţi sau cu 2,2%, până la 109,85 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a închis marţi sub cel al petrolului WTI – pentru prima dată din mai 2020 – şi a continuat miercuri să fie cotat mai slab, cauza cererii puternice de export şi a scăderii stocurilor de ţiţei din SUA.

Stocurile de petrol din SUA au scăzut cu 3,4 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit datelor guvernamentale, un declin neaşteptat, pe măsură ce rafinăriile au crescut producţia ca răspuns la stocurile reduse de produse şi la exporturile aproape record, care au urcat preţurile motorinei şi benzinei la niveluri record în Statele Unite.

Dolarul a crescut, iar acţiunile globale s-au retras, miercuri, din cauza îngrijorărilor legate de creşterea economică şi accelerarea inflaţiei.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.