Prima companie europeană care a depășit pragul de 500 de miliarde de dolari în ceea ce privește capitalizarea de piață: Grupul de lux LVMH

lvmh sampanie Foto: LVMH, Facebook

Capitalizarea de piaţă a grupului francez de produse de lux LVMH a depăşit luni pragul de 500 de miliarde de dolari, devenind prima companie europeană care a atins acest jalon, graţie creşterii vânzărilor de produse de lux în China şi aprecierii monedei euro, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Acest moment istoric vine la mai puţin de două săptămâni după ce LVMH s-a alăturat celor mai mari 10 companii din întreaga lume, după creşterea vânzărilor în primul trimestru. Ulterior, şi rivalul Hermes International a raportat la rândul său rezultate solide pentru primul trimestru, ceea ce consolidează punctul de vedere că redeschiderea Chinei după pandemie alimentează industria luxului.

Creşterea valorii companiei LVMH are drept consecinţă majorarea averii celui mai bogat om din lume, Bernard Arnault, cel care a transformat acest grup într-un gigant al luxului, graţie mai multor achiziţii. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea lui Bernard Arnault se ridică în prezent la 212 miliarde de dolari.

Luni, în jurul orei 10:43 a.m., acţiunile LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, aşa cum este oficial cunoscută compania, s-au apreciat cu 0,3% până 903,70 euro, ceea ce evaluează compania la 454 miliarde de euro (500 miliarde de dolari).

Cererea pentru produsele din portofoliul LVMH, poşete Louis Vuitton, şampanie Moet & Chandon şi îmbrăcăminte Christian Dior, s-a menţinut în rândul consumatorilor, în pofida inflaţiei accelerate şi majorării dobânzilor, care au aruncat lumea în recesiune.

LVMH a avertizat recent că se aşteaptă la o încetinire a creşterii vânzărilor în SUA, cea mai afectată urmând să fie cererea pentru coniac şi articole din pielărie, iar unii investitori se tem că până la urmă cotaţia acţiunilor LVMH va avea de suferit, pe măsură ce se înrăutăţeşte situaţia economică.

Pentru moment însă, în mod paradoxal, îngrijorările cu privire la o recesiune impulsionează valoarea companiei LVMH, în dolari. Moneda euro a crescut recent până la cel mai ridicat nivel din ultimul an, pe măsură ce dolarul american s-a depreciat, pe fondul aşteptărilor că înrăutăţirea situaţiei economiei americane va determina Rezerva Federal să reducă dobânzile în acest an.

Analiştii şi-au îmbunătăţit ţintele cu privire la acţiunile LVMH şi se aşteaptă la noi creşteri, iar 30 din cei 36 de analişti consultaţi de Bloomberg au o recomandare de cumpărare.

De exemplu, Ashley Wallace, analist la Bank of America Corp., estimează că anul următor acţiunile LVMH vor ajunge la o cotaţie de 1.000 de euro. “Acţiunile LVMH sunt mult prea ieftine având în vedere atractivitatea sectorului produselor de lux, portofoliul său solid de branduri şi execuţia excelentă”, a scris Wallace într-un raport publicat în data de 13 aprilie.

În vârstă de 74 de ani, Bernard Arnault este preşedinte şi director general la LVMH. Bernard Arnault şi familia sa deţin 48% din acţiunile LVMH şi Arnault a început să pregătească terenul pentru a menţine compania sub controlul familiei în următoarele decenii.

Foto: LVMH, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *