Primăria Brașov va cumpăra peste 1.000 de camere de supraveghere ca să reducă actele de vandalism și să păstreze orașul mai curat / Valoarea contractului depășește 9 milioane de lei, fără TVA, pentru 4 ani

camera supraveghere

Primăria Brașov va semna săptămâna aceasta acordul cadru pentru achiziția a peste 1.000 de camere video inteligente, care pot detecta numărul de înmatriculare sau modelul mașinilor ori pot analiza mișcarea obiectelor sau a persoanelor, se arată într-un comunicat al primăriei.

Primele camere vor fi montate în următoarele săptămâni pe str. Sforii, în centrul istoric, în Poiana Brașov și la intrările în oraș.

Potrivit acordului cadru, vor fi furnizate și instalate mai multe tipuri de camere video și softuri (de la cele care detectează numere de înmatriculare, marcă, model, categorie autovehicul, la cele care fac analiza mișcării obiectelor și persoanelor), menite să îmbunătățească siguranța publică și mai ales să reducă actele de vandalism.

Valoarea totală maximă pentru achiziția celor 1.010 camere, a softurilor necesare, a celorlalte echipamente și a montajului, în următorii 4 ani, cât este valabil acordul cadru, este de 9.210.898,96 lei fără TVA, în funcție și de alocările bugetare. Firma care va implementa acest proiect este SC Flash Lighting Services SA împreună cu SC Solid Brands SRL și SC Wi-Novation SRL (subcontractanți/terți sustinători).

,,Obiectivul nostru este ca fiecare brașovean și turist să se simtă sigur pe străzile orașului, să reducem la minim actele de vandalism – de la distrugerea mobilierului urban la pretinsul «graffitiֿ» – dar și să stopăm fenomenul de aruncare a deșeurilor în locuri nepermise. În funcție de alocările bugetare, în următorii 4 ani ne-am propus să instalăm peste 1000 de camere inteligente, de la cele care detectează numărul de înmatriculare sau modelul autovehiculului la camere care analizează mișcarea obiectelor sau persoanelor, astfel încât să acoperim cât mai mult din nevoile orașului”, a precizat primarul Allen Coliban.


Sursa foto: brasovcity.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *