Primăria Capitalei a lansat licitația pentru construcția unui pod pietonal în Herăstrău

pod herastrau

Primăria Municipiului București a lansat în SICAP o licitație pentru construcția unui pod pietonal în Parcul Herăstrău, în zona căii ferate, acolo unde, în prezent este o improvizație metalică de pod care periclitează siguranța celor care îl traversează și a ambarcațiunilor care trec pe dedesubt.

Contractul are o valoare de 3,76 milioane lei pe șase luni, la care se adaugă încă 450.000 lei – cheltuieli neprevăzute, și presupune proiectare și execuție pod iar ofertele se vor deschide în martie. Departajarea lor se face în funcție de preț, experiența echipei de proiect și garanția oferită lucrărilor.

„Prin deschiderea posibilității de acces facil către zona studiată se vor putea asigura condițiile din punct de vedere al infrastructurii pentru o eficiență și siguranță crescută a deplasărilor, prin asta înțelegându-se în primul rând accesul indiferent de condițiile meteorologice și, mai apoi, un cost mai mic pe unitatea de volum a utilizatorilor investiției propuse. În prezent există amenajată o trecere provizorie din elemente metalice de inventar închiriată de la Ministerul Apărării Naționale care însă nu asigură posibilitatea deplasării ambarcațiunilor pe sub podul CF”, este descrierea licitației.

Construcția podului pietonal în Herăstrău a fost aprobată în CGMB încă din 2019. La acel moment, construcția era estimate la 2,2 milioane lei iar finalizarea ei, la opt luni. Autorizația de construcție a podului a fost semnată de Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, abia în august 2022.

Comentarii

  1. lack of vision evident
    nu m-ar mira sa vina proiecte de design din mediul privat la cat de rau sta Bucuresti la partea de mdoernizare, estetica. E ridicol de urat si mai ales lipsa de actiune …
    Herastrau are nevoie de mai multe poduri, nu doar 1, de largirea aleilor etc,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *