Primăria Cluj a lansat licitația pentru contractul de consultanță dedicat supervizării proiectării și execuției metroului clujean: 25,5 milioane de euro

G4Media iul. 12, 2022 0 comentarii
Metrou Cluj Napoca M 1

Primăria Cluj Napoca a lansat licitația pentru supervizarea magistralei de metrou din municipiu. Contractul este estimat la peste 125 de milioane lei (circa 25,5 milioane euro). Data limită pentru depunerea ofertelor este 8 august, anunță Monitorul de Cluj.

Contractul denumit generic „Servicii de supervizare proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sistem de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică «tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1 magistrala de metrou cluj»” are o durată de 114 de luni (9 ani și 5 luni), fără posibilitate de reînnoire.

Primăria menționează faptul că „semnarea contractului de supervizare se va face numai după semnarea contractului de finanțare”.

Clujul ar putea avea prima linie de metrou funcțională în ianuarie 2027, în primă fază pe 9.16 kilometri, estimându-se ca în 2030 numărul total de călători transportați să se ridice la peste 60 de milioane.

Sursa Foto : Primăria Cluj Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *