Primăria Sector 6 construiește o parcare verticală în spatele blocului „Rotund” de la Lujerului

Parcare verticala Sector 6

Primăria Sectorului 6 va construi prima parcare verticală în spatele emblematicului bloc „Rotund” de la Lujerului, a anunțat joi primarul Ciprian Ciucu. Parcarea va avea 250 de locuri.

„Conform datelor noastre aici este cea mai mare nevoie de locuri de parcare (conform numărului de solicitări), de aceea intenționăm să construim prima parcare pe verticala (4 niveluri, parter îngropat) din Sectorul 6”, a scris Ciucu, pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Primarul a precizat că are ca strategie să vină cu cât mai multe parcări construite pe verticală și de dimensiuni mici spre medii, din 3 motive/criterii: (1) pentru a nu afectă semnificativ mediul urban, (2) pentru a avea o mai bună distribuție teritorială, aceste parcări vor avea statutul de parcări de reședință, (3) costurile sunt acceptabile pentru că nu este nevoie de soluții inginerești și structuri costisitoare.

„Ținta noastră este să construim astfel de parcări cu până la 8.000 euro pe locul de parcare, ceea ce reprezintă o sumă decentă și suportabilă pentru bugetul Sectorului 6”, a spus primarul.

Ciprian Ciucu a afirmat că următoarea parcare va fi, cel mai probabil, ținând cont de numărul de solicitări și de disponibilitatea terenului pe str. Sg. Maj. Caraanghel, în zona 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *