Primăriile mai primesc încă un miliard de lei prin programul „Anghel Saligny”: 100 de proiecte de infrastructură semnate marți

Redacția aug. 22, 2023 1 comentarii
bani, lei, bancnote

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a semnat, marţi, 100 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.135.215.117,18 lei. Doar în luna august au mai fost semnate proiecte pentru alte 757 de milioane de lei. Banii sunt dați direct primăriilor de la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat transmis de MDLPA, contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare menajeră, a staţiilor de epurare a apelor uzate şi a sistemelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale, construirea unor poduri, precum şi reabilitarea şi modernizarea pistelor de biciclete, a podeţelor, trotuarelor şi rigolelor pentru apă pluvială.

„Proiectele semnate astăzi au rezultate concrete pe termen lung şi vin în sprijinul nevoilor cetăţenilor din 38 de judeţe, ajutând la creşterea standardului de trai al acestora. Contribuim, astfel, la reducerea disparităţilor între regiuni, cu scopul final de a avea o Românie mai prosperă”, a precizat ministrul dezvoltării, citat în comunicatul preluat de Agerpres.

Programul Anghel Saligny a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru lipsa criteriilor de acordare a banilor, dar și pentru faptul că autoritățile nu urmăresc eficient modul în care sunt cheltuiți banii.

Pe de altă parte, autoritățile locale au susținut permanent proiectul și au arătat că sute de localități au avut acces la utilitățile de bază prin acest program.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *