Primarul Piedone cumpără consultanță de 160.000 de euro ca să facă Smart City în Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone

Primăria Sectorului 5 din București, condusă de edilul Cristian Popescu Piedone, a scos la licitație în SICAP un contract de 800.000 de lei pentru achiziția de servicii de consultanță privind implementarea strategiei Smart City în orizontul de timp 2023 – 2030.

Consultanța vizează furnizarea de soluții informatice și asistență tehnică  în folosirea acestor soluții care standardizează și optimizează procesele autorității locale în lucrul dintre ele și cetățeni, dar și între ele.

„Un sector ”SMART” este acela care colectează informații și folosește tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunătăți transportul public, relația cetățenilor cu autoritatea, condițiile de locuire și sistemul de sănătate și educație, a reduce poluarea și consumul de energie”, descrie PS 5 conceptul SMART City.

Obiectivul general, susține primăria condusă de Piedone, constă în consolidarea capacității administrative a Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti, prin măsuri de planificare strategica (elaborare strategie SMART CITY) și prin simplificarea procedurilor administrative în sensul dezvoltării și implementării unei aplicații informatice pentru alocare și gestionare fonduri nerambursabile locale din fonduri publice pentru activități non-profit de interes general. „Strategia SMART CITY pentru perioada 2023-20230 este un instrument de planificare strategică ce permite construirea unui plan de dezvoltare și modernizare a municipiului, prin stimularea utilizării tehnologiilor inovative cu impact pozitiv asupra calității vieții cetatenilor, protejării mediului, dezvoltării mediului de afaceri și a dezvoltării durabile a comunității locale și societății în general”, se arată în caietul de sarcini al licitației mai sus citate.

Proiectul este finanțat din bani europeni, Programul Operațional Capacitate Administrativă. Ofertele se deschid în 15 septembrie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. Smart City cu hoții si spărgătorii de mașini, locuințe, hoți de buzunare care pandesc la tot pasul si poliția doar se plimbă cu masinile prin sector.
    Suntem la mâna șmecherilor, a presei plătite, a ducerii in eroare.

    • Totul este doar de fațada, primarul vedetă pe rețelele de socializare care si-a angajat tot neamul la primariile sector 4 și 5, copiii, cuscri, ginere, veri si altii. Face filmulețe sa vada lumea ce “smart” este el dar foloseste un limbaj de golan.

  2. Nu smart City ci funcționari, în frunte cu primarul, responsabili! Aceasta e soluția! Dar, sunt niște bani care trebuiesc cheltuiți cu direcție! Și nu se poate altfel!

  3. Omul acesta chiar a facut multe pentru voi eu nu sunt din nici un Sector ……al Bucurestului .
    Dar daca este adevarat ca a anagajat doar Familia nu mi se pare corect dar Insa eu inca il respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *