Primele importuri de petrol din Kazahstan ar putea ajunge în Germania în luna ianuarie

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Kazahstanul vrea să exporte 1,5 milioane de tone de petrol către Germania în 2023 iar prima livrare, de 20.000 de tone, ar urma să ajungă în Germania în luna ianuarie, a anunţat ministrul kazah al Energiei, Bolat Akchulakov, transmite Interfax, citată de Agerpres.

“Aşteptăm o confirmare oficială din partea colegilor ruşi că vor permite transferul petrolului pe teritoriul Rusiei. Avem deja o confirmare orală”, a spus Bolat Akchulakov la o conferinţă de presă, la care a fost întrebat dacă Rusia a permis transportul petrolului kazah spre Germania prin conducta Drujba.

“Livrările totale ar putea ajunge la 1,5 milioane de tone pe an”, a spus Akchulakov, adăugând că statul este capabil să exporte şase până la şapte milioane de tone de ţiţei spre Germania.

Cea mai mare economie a Europei a informat anterior că intenţionează să pună punct importurilor de petrol rusesc la finele lui 2022. În mod istoric, rafinăriile germane de la Leuna şi Schwedt au fost puternic dependente de importurile de petrol rusesc livrat prin conducte. Însă aceste rafinării nu au mai comandat petrol rusesc pentru 2023 urmând ca petrolul kazah să înlocuiască ţiţeiul rusesc.

Compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas, firma care ar putea livra petrol Germaniei în luna ianuarie, este acţionarul majoritar de la KMG International, o companie care deţine şi desfăşoară operaţiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail şi trading pe mai multe pieţe internaţionale.

Reţeaua de retail a KMG International cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanţi în România, Georgia, Bulgaria şi Republica Moldova.

 

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *