Premierul Marii Britanii va anunța o nouă schemă de sprijin pentru facturile de energie ale companiilor

Redacția ian. 6, 2023 0 comentarii
berc ars, energie, electricitate, curent

Premierul Marii Britanii Rishi Sunak va anunța săptămâna viitoare un nou sistem de sprijin pentru facturile de energie ale companiilor, în cadrul căruia toate întreprinderile din Marea Britanie vor beneficia, începând din primăvară, de o reducere a costului energiei electrice, scrie Financial Times.

De asemenea, guvernul va oferi un sprijin specific mai generos pentru industriile mari consumatoare de energie, cum ar fi oțelul și ceramica, pentru a le ajuta să facă față facturilor în creștere, cauzate de invazia Rusiei în Ucraina.

Pachetul global va fi stabilit la un nivel mai mic decât actualul pachet energetic pentru întreprinderi, care durează șase luni și care va costa aproape 20 de miliarde de lire sterline până la expirarea sa, la sfârșitul lunii martie.

În declarația sa de toamnă, cancelarul Jeremy Hunt a declarat că majoritatea întreprinderilor nu vor mai primi sprijin suplimentar după luna aprilie, argumentând că subvenționarea costurilor lor „nu este sustenabilă”.

Dar Hunt adoptă acum o abordare mai generoasă, pe fondul temerilor că criza energetică va continua și după primăvară, iar unii analiști avertizează că iarna viitoare s-ar putea dovedi și mai dificilă pentru infrastructura și întreprinderile din Regatul Unit.

Grupurile de afaceri au continuat să facă presiuni asupra miniștrilor pentru a prelungi regimul actual, în cadrul căruia toți angajatorii au beneficiat de un plafon la prețurile energiei.

Cu toate acestea, noul regim va fi modelat într-un mod diferit. În cadrul sistemului actual, prețul atât al gazelor naturale, cât și al energiei electrice a fost fixat pentru clienții de afaceri. În cadrul noului sistem, întreprinderilor li se va oferi în schimb o reducere a prețului angro al energiei electrice la un anumit număr de lire sterline pe megawatt oră.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *