Primii pepeni de Dăbuleni au ajuns în piețele din Capitală. Cât costă un kilogram

pepene Sursă foto:Unsplash

Primele transporturi de pepeni din zona Dăbuleniului, cunoscută drept „Sahara Olteniei”, au au ajuns în piețele din București, scrie Antena 3 CNN. Deși recolta a întârziat aproape două săptămâni din cauza vremii, prețurile rămân ridicate din cauza producției reduse.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Primii pepeni din zona Dăbuleniului au fost culeși și încărcați în dube cu destinația București.

Fermierii spun că, deși vremea le-a dat bătăi de cap, calitatea pepenilor este bună.

Analize Economedia

Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar

Aurică și Alina Geampalia cultivă pepeni de peste 15 ani, pe patru hectare din comuna Călărași, județul Dolj.

Grindina și variațiile bruște de temperatură au întârziat coacerea pepenilor cu aproape două săptămâni față de anul trecut. Producătorii spun că vremea capricioasă a afectat serios culturile.

„Le acoperim cu fân, avem fân la dispoziție, că suntem în câmp, le acoperim cu fân și asta e”, a declarat Alina Geampalia, producător.

Fermierii au obținut anul acesta circa 30-40 de tone de pepene la hectar.

„Pepenele nostru vărgat mai durează câteva zile, să zicem, maximum 5 zile. Am ieșit puțin mai târziu cu el, deoarece vremea nu prea a ținut cu noi. Am avut și grindina care ne-a afectat puțin”, a declarat Roxana, producător.

Un pepene de 10 kg costă aproximativ 35 lei, dacă este cumpărat direct din en-gros. În piețe, însă, prețul poate fi dublu.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.