Primul parc eolian offshore din Franța este acum complet operațional

Redacția nov. 26, 2022 0 comentarii
EDF parc eolian offshore Saint-Nazaire 1

Primul proiect eolian offshore la scară comercială din Franța, parcul eolian offshore Saint-Nazaire de 480 de megawați (MW), este acum complet funcțional, scrie Electrek.

Eolien Maritime France (EMF), un consorțiu format din EDF Renewables, Enbridge și Canada Pension Plan Investment Board, a dezvoltat și deține parcul eolian offshore de la Saint-Nazaire.

Instalarea tuturor celor 80 de turbine eoliene offshore GE Haliade 150-6 MW a fost finalizată în septembrie.

Primul parc eolian din Franța, care se află în largul coastei de sud-vest a Franței, va produce echivalentul a 20% din consumul anual de energie electrică al departamentului Loire-Atlantique. Acesta va furniza echivalentul a suficientă energie electrică pentru 700.000 de persoane anual.

Parcul eolian a produs pentru prima dată electricitate la începutul lunii iunie, iar turbinele sale au fost conectate treptat la rețea. Aproximativ 100 de persoane vor continua să lucreze în La Turballe pentru a opera și întreține parcul eolian. Aproximativ 2.300 de persoane au lucrat la parcul eolian offshore în timpul fazei de construcție.

Bruno Bensasson, președinte și director general al EDF Renewables, a declarat: „Acest prim parc eolian face parte din strategia grupului EDF de a-și dubla capacitatea netă de energie regenerabilă la nivel mondial pentru a ajunge la 60 GW în 2030. Participăm, de asemenea, la Strategia națională cu emisii reduse de carbon a guvernului, care vizează atingerea neutralității emisiilor de carbon până în 2050 prin conservarea energiei, energie nucleară și accelerarea energiilor regenerabile”.

Guvernul francez își propune să genereze 32% din energia sa din surse regenerabile până în 2030.

Sursa foto: EDF Renouvelables

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *