Primul tronson din Autostrada A7 care leagă Moldova de București, aproape de lansare la licitație. Drulă: Documentația, trimisă la ANAP

Autostrada A7 macheta Machetă pentru Autostrada A7 Sursa foto: Consitrans

Licitația pentru primul tronson din Autostrada A7 Ploiești – Buzău a fost trimisă la Autoritatea Națională de Achiziții Publice (ANAP), urmând să fie publicată pentru depunerea de oferte cel mai curând săptămâna viitoare.

„Astăzi a fost încărcată pe sistemul de licitații publice documentația A7 Ploiești (Dumbrava) – Buzău, pentru validarea de către Agenția Națională de Achiziții Publice. După validarea de către ANAP, licitația va fi publică pe SICAP pentru depunerea de oferte. Subliniez că licitația este pentru execuția lucrărilor, adică efectiv construire. Proiectul tehnic de execuție este deja făcut și parte din documentație. Asta înseamnă că imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren”, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Termenul de execuție a lucrărilor va fi de 20 de luni.

Autostrada este împărțită în 3 loturi:

  1. Nod Dumbrava pe A3 București – Ploiești -> Mizil: 21 km
  2. Mizil – Pietroasele: 28,35 km
  3. Pietroasele – Buzău: 13,90 km

Sunt prevăzute 6 noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcări/spații de servicii și 2 centre de întreținere, dar și perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

Potrivit ministrului Cătălin Drulă, A7 este coloana vertebrală a Moldovei, cei 320 km de la Pașcani până la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava) trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR.

„Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, mai afirmă ministrul Transporturilor.

Machetă pentru Autostrada A7 Sursa foto: Consitrans

Comentarii

  1. Ura!
    Trăiască minunatul si nerealizabilul proiect A7!
    Vedem in 2023 daca e încremenită in proiect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *