Probleme la metrou. Ramele vin în stații la 6-9 minute, aproape dublu față de intervalul normal. 7 trenuri din cele 57 au ajuns la un milion de kilometri și nu au revizie

aglomeratie metrou metrorex

Aglomerație la metrou, luni dimineață, pentru că sunt mai puține trenuri în circulație. Metrorex a pus în circulație doar 50 din cele 57 de rame, iar timpul de așteptare în stații este cuprins între 6 și 9 minute, potrivit datelor oficiale. Alstom nu a reușit să asigure reviziile la un milion de kilometri pentru 7 rame, situație care a dus la aglomerație pe Magistrala M2 Berceni – Pipera, unde trenurile vin în stație la 6 minute.

Pe Magistralele 1-3 lipsesc 3 trenuri, pe magistrala M5 Drumului Taberei circulă toate cele 6 rame, dar pe M2 Berceni – Pipera doar 13 din cele 16 alocate, a transmis Metrorex, luni dimineață.

„Trenuri in circulatie la acest moment:

M1: 16 din 17 – interval 8 min

M2: 13 din 16 – interval 6 min

M3: 10 din 12 – interval 9 min

M4: 5 din 6 – interval 8 min

M5: 6 din 6 – interval 6 min

Personalul Metrorex care supraveghează circulația ia măsuri operative pentru păstrarea unor intervale cât mai apropiate de graficul normal de circulație”, a transmis Metrorex.

Problemă care se resimte cu toate că este grevă în învățământ a fost anunțată de vineri după-amiază.

„Programul de circulație a trenurilor de metrou, pe toate magistralele, va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri, de către Alstom Transport S.A. – prestator al serviciilor de mentenanță a trenurilor de metrou, conform graficelor de circulație asumate. În perioada următoare, intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic”, arată un comunicat de presă transmis de Metrorex.

Compania care operează metroul din Capitală anunță este cu plățile la zi. În plus, Metrorex spune că va aplica operatorului de servicii de mentenanță, Alstom Transport S.A., toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația creată pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate conform prevederilor contractuale.

„Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute. Pe această cale, Metrorex prezintă scuze călătorilor ce folosesc acest mijloc de transport și îi asigură că întreprinde demersuri permanente în vederea asigurării condițiilor optime de călătorie cu metroul”, mai arată compania.

Sursa foto: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *