Procesul fostului CEO al VW, Martin Winterkorn, acuzat în scandalul emisiilor, ar putea fi amânat până în 2023

winterkorn, vw Sursa foto: DW.com

Procesul lui Martin Winterkorn fostul CEO al Volkswagen, acuzat de conspirație pentru comiterea unei fraude comerciale organizate pare a fi întârziat, a declarat miercuri o instanță care a cercetat scandalul emisiilor de motorină a producătorului de automobile.

Potrivit Reuters, cazul Winterkorn, în vârstă de 74 de ani – despre care un raport al revistei germane Manager Magazine spunea că are nevoie de o operație de șold – ar putea fi separat de alți patru directori ai Volkswagen, care se confruntă, de asemenea, cu acuzații pentru rolul lor de a permite mașinilor diesel cu software ilegal de mascare a emisiilor să iasă pe șosele.

Dacă Winterkorn nu poate participa la începerea planificată pe 16 septembrie a procesului din cauza problemelor de sănătate, atunci procedurile împotriva celorlalți patru vor începe fără el, a spus un purtător de cuvânt al instanței, deși nu a fost luată nicio decizie finală.

Scandalul, care a fost descoperit de autoritățile SUA în 2015, a costat Volkswagen mai mult de 30 de miliarde de euro în reparații, taxe legale și decontări și a dus la o revizuire drastică a strategiei și managementului.

Un avocat al lui Winterkorn a declarat că clientul său a respins acuzațiile. Procesul urma să înceapă în februarie, dar a fost întârziat în mod repetat din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit Manager Magazine, care a raportat prima dată despre întârziere, Winterkorn are nevoie de o operație de șold, ceea ce ar însemna că ar fi suficient de bine pentru un proces până la mijlocul anului 2022.

Cu toate acestea, dacă instanța așteaptă finalizarea procesului împotriva celorlalți patru directori, atunci procedura principală împotriva Winterkorn ar putea începe doar în a doua jumătate a anului 2023.

Sursa foto: DW.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *