Producătorii de electrocasnice Arçelik și Whirlpool își unesc filialele din Europa și creează Beko Europe, care va controla și fabricile de electrocasnice ale Arctic din Ulmi și Găești din România

fabrica Arctic Beko Ulmi Sursa foto: Arctic

Arçelik și Whirlpool, doi dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, își unesc filialele din Europa și creează Beko Europe. Compania va controla inclusiv fabricile de electrocasnice ale Arctic de la Ulmi și Găești din România.

Acordul definitiv de contribuție între Beko B.V., filiala deținută integral de Arçelik, și Whirlpool Corporation, filiala deținută integral de Whirlpool EMEA Holdings LLC, a fost finalizat, au anunțat companiile într-un comunicat de presă.

Acțiunile nou înființatei Beko Europe sunt deținute în proporție de 75% de Beko B.V. și 25% de Whirlpool Corporation.

Cu peste 20.000 de angajați, Beko Europe are 11 unități de producție în Europa, în Cassinetta, Melano, Comunanza și Siena în Italia, Wroclaw, Radomsko și Lodz în Polonia, Poprad în Slovacia, Yate în Marea Britanie și Ulmi și Găești în România, cu o capacitate de producție de aproximativ 24 de milioane de produse electrocasnice pe an.

 Totodată, a fost finalizat și acordul definitiv prin care Arçelik dobândește proprietatea deplină a operațiunilor Whirlpool din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA), într-o tranzacție separată.

Pe baza volumelor de producție în 2023, cota combinată a afacerilor europene de electrocasnice ale Whirlpool și a afacerilor de electrocasnice, electronice de consum, aer condiționat și electrocasnice mici ale Arçelik – Beko Europe – este cea mai mare din Europa.

La nivel global, Arçelik va deține operațiuni pe 57 de piețe și va avea aproximativ 55.000 de angajați. Veniturile combinate ale Arçelik ajung la aproximativ 11 miliarde de euro, pe baza rezultatelor din 2023. Capacitatea anuală de producție a companiei va crește, de asemenea, în mod semnificativ, numărul total de unități de producție ajungând la 45.

„Crearea Beko Europe și achiziția activelor Whirlpool din regiunea Orientului Apropiat și a Africii de Nord reprezintă o nouă etapă esențială în parcursul Arçelik și al zecelea an de creștere continuă. Fiind unul dintre liderii globali, cu poziții puternice pe piețele mature și pe cele cu creștere ridicată, Arçelik își consolidează astăzi capacitatea de a fi o forță de progres și schimbare, în slujba planetei și a oamenilor, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik, despre finalizarea tranzacției.

Sursa foto: Arctic

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *